POE POE POËZIE


 

Vanaf half maart ga ik een lyrische radioshow maken bij Rararadio (Strijp-S, Eindhoven): POE POE POËZIE

 

Rode draad: in elke uitzending is iemand te gast die een stuk of 5-6 teksten meeneemt waar hij of zij lyrisch van wordt. Teksten als in: gedichten, songs/liederen, theaterteksten, performances, artikelen… eigen werk en/of dat van anderen, geschreven of gezongen, oude opnames of live voorgedragen. 


De teksten dienen als basis voor de ontmoeting/het interview live op Rararadio. Mezelf kennende gaan we niet een bepaald nummer of gedicht tot op het bot afkluiven, ik vind het interessanter om de rijkdom te laten horen van wat leeft op dit gebied. 

 

Eerste uitzending is op 11 maart en mijn eerste gast is een lyricus pur sang: Danielle Lemaire. We hebben het over haar leven en werken, over haar diepe passie voor Nick Drake, haar onderzoek naar deze zanger en cultfiguur (binnenkort te zien in het Stedelijk Museum Breda), haar boek You Know I Am Not There, en veel muziek: Drake, zijn moeder Molly en zo veel mogelijk van Danielle zelf. Ook de oude dichter-graficus  William Blake komt voorbij.

 

Luister hier de uitzending terug. 

 

De tweede uitzending (8 april) is dichter Anne Broeksma te gast. Over het zijn van mens, via schubdier, stormvogel, hert, muis, pad, rat en een uit de kast gegroeide hand. Over haar nieuwe bundel Vesper, over mensen en dieren, gedaanteverwisseling, het supermarktgevoel en het spelen van Chopin. Poëzie! -> Kirill Medvedev, Alexis de Roode, Marije langelaar, Eva Cox, Koenraad Goudeseune en bioloog Dick Hillenius. Muziek! -> Bob Dylan, Nina Hagen, Dan Reeves, Merel Vercammen en SpongeBob SquarePants, uitgekozen door Jeroen van Keulen.

Luister hier de uitzending terug.


Volgende uitzendingen zijn op en 3 juni met dichter Anouk Smies en op 1 juli met beeldend kunstenaar Ineke van Doorn. Same time same Rararadio

Zie mijn nieuwe website